# 1: Van binnen naar buiten; mijn tips voor een ruimtelijke tuin

Het is zomer! Tijd om weer heerlijk buiten te zijn in je vrije uurtjes. Binnen laten we even voor wat het is; tijd om na te denken over de tuin!

Wil je je tuin opnieuw (laten) aanleggen of alleen de bestrating (laten) vervangen? Hou dan rekening met het volgende. Er zijn nl. vele soorten bestrating ('vloeren') voor je terras. Ga naar een willekeurige bouwmarkt of tuinzaak en je ziet door de bomen het bos niet meer, om maar in de taal van buiten te spreken. 

Wanneer je voor de moeilijke keuze staat om een terras/bestrating te kiezen, kijk dan goed wat je in de kamer hebt liggen, zeker wanneer je terras aan het huis ligt. Hoe mooi en ruimtelijk is het wanneer je vloer vanuit binnen doorloopt naar buiten? Natuurlijk kun je meestal niet hetzelfde materiaal toepassen, maar probeer in grote lijnen dezelfde kleur aan te houden. Dit geeft rust en het werkt heel ruimtelijk! Wanneer je dan je schuifpui of de tuindeuren open hebt, wat een prachtig gezicht vanuit binnen!