meid logo
oude kast

MEID's blog

Op deze pagina vind je mijn nieuwtjes en leuke tips en tricks om jouw huis en tuin nog mooier te maken.

Maak een vrijblijvende afspraak

MEID's blog

Blijf op de hoogte.........

groen interieurblauw interieurroze interieur

 

 

TWEEDEHANDS IN JE INTERIEUR
20 mei 2022

Een aantal jaren geleden was het voor de minder bedeelden of, ik zou bijna zeggen armoedig, om bij de kringloopwinkel of via Marktplaats gebruikte spullen van een ander te kopen. En het was zeker niet chique, wanneer je werd ‘gesnapt’ door een kennis in de kringloop, maar ja, die kennis liep er zelf ook rond…….

Zolang ik op mezelf woon, koop ik de prachtigste spullen voor ons interieur via Marktplaats of bij de (plaatselijke) kringloopwinkel. Zeker 10 jaar geleden kocht ik via Marktplaats een prachtige designlamp voor boven de eettafel, ergens in het zuiden van het land. We moesten in de buurt zijn en slechts 30 km omrijden voor de lamp. Meneer MEID was er niet zo blij mee op dat moment, maar ja, je moet wat…. De mensen van wie ik de lamp kocht lagen in scheiding; ik hoop dat ze het nu goed gaat, want het was wel een trieste sfeer. De fragiele lamp, gemaakt van hele dunne glasbuizen, ging heel voorzichtig ingepakt in dekentjes achterin de auto en bij elke hobbel of drempel was ik bang dat de o zo kwetsbare lamp zou sneuvelen. Want wat was ik er blij mee! Prachtig vond en vind ik ‘m nog steeds! Toen had ik nog niet in de gaten, dat het een design-lamp was; ik kocht de lamp voor € 100,-; twee jaar later zag ik dezelfde lamp hangen bij een hele dure interieurzaak voor € 1.200,-.

lamp

Afgezien van het feit dat ik op deze manier een hoop geld heb bespaard, (weliswaar indirect), ben ik sowieso een voorstander van meubels met uitstraling en karakter. Eerlijk gezegd ben ik niet zo van de meubels van het grote geel-blauwe woonwarenhuis. Ideaal wanneer je kids het huis uitgaan en goedkope spulletjes nodig hebben, maar laten we eerlijk zijn, de vakkenkasten die iedereen heeft gehad (en ja, ik ook!) die willen we toch niet meer in onze woonkamer hebben staan? Hoe sfeervol is een mooie kast, die je van je (schoon)ouders hebt geërfd. Ik zie m'n schoonmoeder nog een schaal pakken uit die kast. Op zondag natuurlijk, want door de week werd het Wedgwood uit die kast niet gebruikt. Op zondag kwam het Wedgwood in vol ornaat tevoorschijn, waarin o.a. de stoofpeertjes met kaneel in werden geserveerd. Tegenwoordig is het onze rommelkast, met daarin de complete papieren administratie, die (gelukkig) steeds meer uitdunt. En alle rommel, waarvan je niet weet waar je er mee heen moet. Een grote bak met pennen, plakband, stiften en 16 doosjes nietjes, een laatje met alle belangrijke documenten zoals onze paspoorten, de huisdierenboekjes voor de dierenarts in hetzelfde laatje, maar ook een hele lade vol met alle bonnetjes van onze verbouwing. Nog een jaar en dan mogen die gelukkig allemaal weg. Allerlei herinneringen draagt deze kast al mee, maar ook praktische mogelijkheden.

Wanneer ik een interieuradvies uitbreng waar veel hedendaagse spullen staan, adviseer ik ook nog wel eens een kastje of andere items van Marktplaats of van de kringloopwinkel. Niet per se omdat iedereen oude spullen in huis moet halen, maar omdat het zoveel meer sfeer en eigenheid brengt in je interieur. En juist die eigenheid geeft zoveel persoonlijkheid en maakt je interieur uniek. En dat woont zoveel fijner!

En natuurlijk moeten we met elkaar ook aan het milieu denken; elke trend volgen en steeds nieuwe spullen kopen lijkt me niet heel bevorderlijk voor onze planeet. Investeer in goede tijdloze spullen waar je vele jaren plezier van hebt. En natuurlijk wil je ook wel eens een keer iets anders, maar ik ben nog steeds blij met onze prachtige lamp…….

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om meer sfeer en eigenheid in je interieur te brengen? Informeer naar de mogelijkheden via het contactformulier; ik kom graag vrijblijvend bij je langs. 

Snel naar

Home
Over MEID
Werkwijze
Diensten
Portfolio
Blog
Reviews
Contact
Partners
Sitemap
Algemene voorwaarden

Over MEID

Ik stel me graag aan je voor. Ik ben Marjo Engberts; eigenaresse van MEID in Grave. (MEID staat voor Marjo Engberts Interieur Design, maar dat had je vast door!).

Volg MEID op social media

Foto's op de website zijn mede mogelijk gemaakt door https://annicepicture.nl/

Contact

Marjo Engberts Interieur Design
Emmastraat 3
5361 CM  GRAVE

06 - 55 68 09 64
info@meinterieurdesign.nl