meid logo
oude kast

MEID's blog

Op deze pagina vind je mijn nieuwtjes en leuke tips en tricks om jouw huis en tuin nog mooier te maken.

Maak een vrijblijvende afspraak

MEID's blog

Blijf op de hoogte.........

groen interieurblauw interieurroze interieur

 

 

KLEUR!
22 april 2022

blog kleur

KLEUR!
Je wilt graag (wat) kleur in huis, maar je weet niet goed hoe je dit moet toepassen en je vindt dit ook best spannend waarschijnlijk. Misschien kan ik je door middel van dit blog je een beetje op weg helpen.
Natuurlijk kun je je hele huis in dezelfde kleur schilderen, maar of het daar beter van wordt....... je bent in je keuze ook afhankelijk van de ruimte waarin je kleur wilt toepassen en het effect wat je wilt bereiken. Een slaapkamer vraagt andere kleuren dan een werkkamer. Een oud, karakteristiek huis heeft andere kleuren nodig dan een hypermodern en strak gebouwd huis. Daarnaast kun je door middel van kleurgebruik bepaalde karaktereigenschappen van je huis accentueren of juist minder laten opvallen.

Welke kleuren kies je in een bepaalde ruimte en welke combinaties werken goed? Er zijn best veel zaken die belangrijk zijn, voordat je deze kunt beantwoorden.

  1. Natuurlijk is je eigen smaak van groot belang, volg niet klakkeloos de huidige trends. Kijk eens in woonbladen wat je mooi vindt en stel zo nodig een moodboard samen, als je dat prettig vindt om wat inzicht te krijgen. Waarschijnlijk kies je kleuren, die goed bij de kleuren van je meubels passen (mits deze ook niet vervangen hoeven te worden.)
  2.  Wees je bewust van de functie van de ruimte; gaat het om een werkkamer, kies dan voor rustige, maar inspirerende kleuren. Een ruimte waar je wat minder lang bent, mag ook meer kleur hebben dan een ruimte die vaker wordt gebruikt. Een toilet kan meer kleur hebben dan bijv. een trappenhuis; bij een toilet oogt veel kleur ‘gezellig’ en bij een trappenhuis zal deze zelfde kleur snel als ‘heftig’ worden bestempeld.
  3. Hoe is de lichtinval van de ruimte die je wilt schilderen? Bevindt de ruimte zich op het noorden, kun je heel goed kiezen voor warme kleuren. Is de lichtinval vanuit het zuiden, kun je met blauwtinten een lichte en luchtige sfeer creëren, terwijl je met roodtinten (denk hierbij niet aan signaalrood) een warme en verfijnde uitstraling creëert. Heb je een kamer op het oosten, zijn blauwe en groene tinten een goede keuze. En tot slot: komt het licht vanuit het westen de kamer in, hou er dan rekening mee dat de kleur 's morgens warm en 's avonds een stuk koeler zullen worden ervaren. Grijzen of witten zijn dan een goed alternatief.
  4. Tot slot hier nog enkele feitjes op een rij:
    Wil je de ruimte groter laten lijken, kies dan voor lichte tinten;
    Wil je een ruimte breder laten lijken, kies dan een donkerder tint op alleen de kopse muur;
    Donkere wanden (en plafond) maken de ruimte intiemer.

Kom je er zelf nog steeds niet uit? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een kleuradvies.

 

Snel naar

Home
Over MEID
Werkwijze
Diensten
Portfolio
Blog
Reviews
Contact
Partners
Sitemap
Algemene voorwaarden

Over MEID

Ik stel me graag aan je voor. Ik ben Marjo Engberts; eigenaresse van MEID in Grave. (MEID staat voor Marjo Engberts Interieur Design, maar dat had je vast door!).

Volg MEID op social media

Foto's op de website zijn mede mogelijk gemaakt door https://annicepicture.nl/

Contact

Marjo Engberts Interieur Design
Emmastraat 3
5361 CM  GRAVE

06 - 55 68 09 64
info@meinterieurdesign.nl