meid logo
oude kast

MEID's blog

Op deze pagina vind je mijn nieuwtjes en leuke tips en tricks om jouw huis en tuin nog mooier te maken.

Maak een vrijblijvende afspraak

MEID's blog

Blijf op de hoogte.........

groen interieurblauw interieurroze interieur

 

 

De verschillen tussen een interieurdesigner (of interieurontwerper) en interieurstylist
05 november 2021

Niet iedereen weet wat de overeenkomsten en de verschillen zijn tussen een interieurdesigner (of interieurontwerper) en een interieurstylist. Dat ga ik je hier uitleggen. Een interieurdesigner en interieurontwerper zijn eigenlijk hetzelfde, dat is duidelijk. In tegenstelling tot een interieurarchitect zijn een designer en stylist beide vrije beroepen, dat wil zeggen, dat iedereen zich interieurdesigner, interieurontwerper of stylist mag noemen. Een interieurarchitect moet geregistreerd staan in het register voor architecten.

Wat doet een interieurdesigner/-ontwerper?

Een interieurdesigner of interieurontwerper houdt zich bezig met de indeling, looplijnen en inrichting van verschillende binnenruimtes in huis, maar ook kantoren en winkels. Ook adviseert de designer/ontwerper soms ruimtelijke aanpassingen. Soms is een kleine verbouwing nodig om het gebruik en plezier van de ruimte te vergroten. Hiervoor is dus technisch inzicht nodig en materiaalkennis. De meeste interieurdesigners of -ontwerpers leveren een interieuradviesplan met een plattegrond (2D of 3D) met een inrichtingsadvies of interieuradvies, een kleuradvies, een lichtplan en levert daarbij een shoppinglist.

Wat doet een interieurstylist?

Een interieurstylist daarentegen werkt met het gegeven van de bestaande ruimte en wordt met name ingezet voor het decoreren van een ruimte. Uiteraard kan een interieurstylist een prachtig interieur opleveren dat in meubelkeuze, kleur en stijl een goed harmonieus resultaat geeft. De keuze van de juiste accessoires zijn hierbij van belang. De interieurstylist werkt niet per definitie volgens een plan wat te voren is gemaakt, maar o.a. d.m.v. een moodboard wat de interieurstylist heeft gemaakt voor de opdrachtgever om de juiste sfeer, kleurgebruik en materiaalkeuze vast te leggen. De interieurstylist gaat aan de hand van het moodboard en wat er nodig is, de accessoires shoppen voor de klant en styled hiermee de ruimte.

Snel naar

Home
Over MEID
Werkwijze
Diensten
Portfolio
Blog
Reviews
Contact
Partners
Sitemap
Algemene voorwaarden

Over MEID

Ik stel me graag aan je voor. Ik ben Marjo Engberts; eigenaresse van MEID in Grave. (MEID staat voor Marjo Engberts Interieur Design, maar dat had je vast door!).

Volg MEID op social media

Foto's op de website zijn mede mogelijk gemaakt door https://annicepicture.nl/

Contact

Marjo Engberts Interieur Design
Emmastraat 3
5361 CM  GRAVE

06 - 55 68 09 64
info@meinterieurdesign.nl