meid logo
oude kast

MEID's blog

Op deze pagina vind je mijn nieuwtjes en leuke tips en tricks om jouw huis en tuin nog mooier te maken.

Maak een vrijblijvende afspraak

MEID's blog

Blijf op de hoogte.........

groen interieurblauw interieurroze interieur

 

 

Hoeveel budget heb je nodig voor je inrichting?
23 juli 2022

Na een drukke dag ga je zitten met je welverdiende kopje koffie en je kijkt eens om je heen. Dat interieur zou wel eens een goeie boost kunnen gebruiken. De wanden zijn allemaal nog wit, al jaren. Twee verschillende kasten naast elkaar, met daartussen een wit Ikea-tafeltje met een grote plant erop. De bank waar je op zit, zakt door. Het schilderijtje wat je van je oma hebt gekregen, is je heel dierbaar, maar zo heel solo op die witte wand, maakt het wel heel truttig. Dat kan allemaal beter en origineler, maar hoe en wat precies? En waar haal je de tijd vandaan?

Je besluit het hele project en het proces van inrichten uit handen te geven; Marjo Engberts van MEID gaat jullie helpen en ontzorgen. Zij weet jullie (uiteenlopende) smaken en stijl op de juiste manier te combineren. Er moet een nieuwe bank komen, dat is duidelijk. Verder moet de eethoek worden vervangen, de tafel is compleet af, maar de stoelen zitten erg goed, maar zijn ook wel beschadigd en de zittingen versleten. Kan ook mooier.  

Gezamenlijk inventariseren we welke meubels en spullen vervangen moeten worden. We gaan alles bij langs. Ja, allereerst de bank natuurlijk; die moet zeker vervangen worden. En ook de eettafel is echt aan vervanging toe. De tafel heeft veel beschadigingen, zowel aan het blad als aan de poten. Bovendien is ‘ie aan de kleine kant; als je eters hebt, past het haast niet. De draadstalen eetkamerstoelen zijn qua vormgeving mooi, maar ze zijn wel beschadigd. Marjo oppert om ze daarom te laten spuiten en de zittingen te laten bekleden. Wat een goed idee; dit hadden we zelf niet bedacht. Dat scheelt ook weer in de kosten. Dan is er weer wat extra budget voor de wandkast op maat. En ook willen we investeren in een goede en tijdloze bank.

Er worden meerdere oude schilderijen in dezelfde stijl als die van oma gekocht en zo wordt een hele collage op de wand gemaakt. Oma’s schilderijtje komt nu prachtig uit, zeker op de kleur van de wand. Alles tweedehands gekocht en dat scheelt weer enorm in de kosten! Ook geeft dit heel veel eigenheid in het interieur.

Het niets uitstralende tafeltje waar de plant op stond, is vervangen door een mooie karakteristieke oude kruk; deze is voor een paar euro in de kringloopwinkel gevonden. De plant komt zo veel beter tot zijn recht en staat op de juiste hoogte en krijgt weer de juiste aandacht.

De verlichting wordt aangepast en vernieuwd. Ook daarin worden verschillende keuzes gemaakt. Een mooie, tijdloze dimbare lamp boven de eettafel en bij de televisie een wat goedkopere maar toch met een strakke vormgeving. Ook in de aankleding, zoals kussens, kaarsenstanders en vazen zijn uiteraard verschillende keuzes worden gemaakt in budget, zonder dat dit afbreuk doet aan het geheel.

Dus om eigenheid en karakter in je interieur te brengen, is het juist heel mooi om oude spullen toe te voegen en te combineren met nieuwe spullen. Goed voor je budget en daarmee draag je ook nog eens bij aan de duurzaamheid.
 

Op de vraag hoeveel budget je nodig hebt voor een nieuw interieur, is geen klip en klaar antwoord te geven. Dit hangt af van je wensen en wat je wilt besteden. Je kunt bijv. een bank kopen van € 2.000 maar ook van €10.000. MEID zal met je afstemmen hoeveel jij wilt spenderen. Uiteraard kun je een andere kwaliteit verwachten in de verschillende prijsklassen, maar het is niet gezegd dat de kwaliteit minder wordt naarmate je een goedkoper meubelstuk kiest.
Wanneer je een interieuradvies vraagt, ben je misschien wel wat kosten kwijt aan het advies, maar je weet wel zeker dat je een harmonieus interieur krijgt. Alles klopt bij elkaar! Je krijgt een advies op maat. Ook wordt er rekening gehouden met de minder goede punten van je huis; heb je bijv. een kleine woonkamer, kan er worden gekozen voor een bank op pootjes, de juiste kleuren bij de lichtinval in jouw huis, optisch hoogte creëren wanneer je een laag plafond hebt, enz. Waarschijnlijk zijn dit allemaal dingen die je zelf niet zo snel zult bedenken. Toch gaat dit  je een hoop geld schelen, want wat als je nu net de verkeerde spullen hebt gekocht voor jouw huis? Dan is je probleem helaas nog steeds niet opgelost, je huis is nog steeds geen Thuis voor je. Wel heb je inmiddels al wel flink wat geld uitgegeven aan de 'verkeerde' spullen. 
Conclusie: wanneer je interieuradvies vraagt, ben je minder geld kwijt aan de voor jouw huis juiste spullen en wordt je huis je Thuis! Want dat wil je. 

Snel naar

Home
Over MEID
Werkwijze
Diensten
Portfolio
Blog
Reviews
Contact
Partners
Sitemap
Algemene voorwaarden

Over MEID

Ik stel me graag aan je voor. Ik ben Marjo Engberts; eigenaresse van MEID in Grave. (MEID staat voor Marjo Engberts Interieur Design, maar dat had je vast door!).

Volg MEID op social media

Foto's op de website zijn mede mogelijk gemaakt door https://annicepicture.nl/

Contact

Marjo Engberts Interieur Design
Emmastraat 3
5361 CM  GRAVE

06 - 55 68 09 64
info@meinterieurdesign.nl