Portfolio

kleur- en meubeladvies

De uitdaging:

 

Van een heel leuk stel bij mij in de buurt, kreeg ik een mailtje dat ze toe waren aan een beetje vernieuwing in hun interieur. Ze kwamen er echter niet helemaal uit qua kleurkeuze en meubelkeuze. Ik maakte een vrijblijvende afspraak om langs te komen en ik zag inderdaad dat het wit op de muren nogal 'schril' oogde i.c.m. de donkere vloer. Verder was er best veel kleur in de woonkamer; een paarse stoel in de erker, rode gordijnen bij de eethoek, een okergeel vloerkleed, een oranje/rood schilderij en diverse kleuren stoelen om de eettafel heen. 

 

Het resultaat:

 

 

Om alle kleuren in het interieur samen te brengen hebben we gekozen voor de kleur Compromis van Histor (S2005-Y80R). Deze is neutraal en is een ware kameleon! Hij past zich aan bij alle kleuren om zich heen en geeft rust en zachtheid in het interieur. Op deze manier is alles met elkaar verbonden en geeft het geheel een goede harmonie.

 

Daarnaast zijn er prachtige klassiekers toegevoegd, waaronder my favorite: de stoel Pastoe FM06!

Verder een nieuw vloerkleed in de zithoek die iets meer rust geeft en een prachtig dressoir (ook van Pastoe) bij de eettafel. Ook de eettafel is een slag gedraaid; zicht op de mooie tuin en het oogt ruimtelijker. 

 

De bewoners zijn erg blij met het resultaat en als zij blij zijn, ben ik dat ook!

 

tiny house

De uitdaging:

 

Ik werd benaderd om een 3D-tekening te maken; een Tiny House in een zeecontainer. Een leuke opdracht; een zeecontainer van 7 meter diep, 2,50 breed en en een hoogte van 2.70m. Een vloeroppervlak waar alles in moet: eten, slapen, relaxen, opbergruimte en badkamertje. En o ja, ook nog een zitje buiten! Echt Tiny dus!

Het is gelukt en het was een erg leuke opdracht! Passen en meten!

 

Het resultaat:

 

 Op verzoek van de opdrachtgever heb ik 2 modellen gemaakt; één met een hoogslaper en één met een traditioneel bed. 

 

2-onder-1-kap-woning

De uitdaging:

 

De bewoners hebben een prachtig huis, maar kregen er geen sfeer en warmte in. Een woonkamer met open keuken van een mooie ruime twee-onder-een-kapwoning. Een gegeven waar ik rekening mee moest houden was een net nieuwe blauw/grijze 2- en 3-zitsbank, een nieuwe grijze tegelvloer en een dekenkist die in het geheel opgenomen moest worden, zonder dat deze teveel plek in zou nemen.

 

Het resultaat:

Het moodboard wat ik heb gemaakt, is links bovenin te zien. De andere foto's geven het resultaat weer. Als goede tegenhanger van de koele kleuren blauw/grijs van de bank en de vloer, heb ik gekozen voor een warme kleur voor de muren en vouwgordijnen. De kleur op de muren heet Spiced Honey. De vouwgordijnen zijn op maat gemaakt in dezelfde kleur. De kastenwand is op maat gemaakt en om het bestaande raam heen gebouwd. De bestaande dekenkist heeft dezelfde breedte als het raam, dus deze is opgenomen in het ontwerp van de kastenwand. De kastenwand is afgewerkt in de kleur wit in combinatie met gelakt multiplex. De indeling van de zithoek is iets anders geworden en is af te sluiten door de stoere, zwarte glasdeuren. De (standaard)deuren naar de trap, hal en voorraadkast zijn vervangen door schuifdeuren. Op die manier nemen ze minder ruimte in en is de tussenruimte mooi strak afgewerkt. 

Ook in de keuken, die hoogglans blauw is, hebben de muren dezelfde kleur Spiced Honey gekregen. Dit is een fantastische kleur die zich ontzettend goed aanpast en warmte brengt, daar waar nodig is!

 

 Zowel de bewoners als ik zijn erg blij met het resultaat!  

 

 

verbouwing open haard


De uitdaging:

De linkse foto: verbouw van een gedateerde open haard met ombouw, met voldoende opbergruimte en 2 kastjes geïntegreerd in de kast. Ook moet de tv verwerkt worden in de kast. 

 

Het resultaat:

De middelste foto is genomen tijdens de verbouwing; de rechter foto geeft het resultaat weer.

Links van de open haard is de kast dieper, daarin zijn 2 kastjes verwerkt waaronder een ouderwets theekastje. Rechts van de open haard is de tv geïntegreerd in de kast. Zoals te zien is, is de kast daar ondieper. Leuk detail: voor de kast zijn vloerdelen vanuit het huis gebruikt (ca. 90 jaar oud!). Duurzaam!


1-persoons studio

De uitdaging:

In een ruimte van 16 m2 voor een studente een moet alles gebeuren; eten, slapen en relaxen. Dit was zeker een uitdaging, want 3 functies in zo'n kleine ruimte, is bijna niet te doen! 

Het resultaat:

Ik heb een podium bedacht van underlayment (een materiaal waar ik zelf heel dol op ben) met een relaxdeel en daaronder een bed op wielen, dat als een lade uitgeschoven kan worden. De treden aan de zijkant van het podium dienen als bankje voor de eettafel. Dit is nog eens een efficiënt gebruik van de ruimte!