Portfolio

warm ontvangst in een nieuwbouw woning

De opdracht:

 

De opdrachtgevers wilden hun bezoek graag warm verwelkomen. De staat van de hal was wat verouderd, er hingen nog kinderkapstokjes, terwijl de kinderen inmiddels al studeren. Ook de trap was kaal gelopen en de muren waren aan een verfje toe. 

Mijn uitgangspunt was fotobehang van het schilderij van 'Herder met schapen' van Anton Mauve; één van de favorieten van de bewoonster. Dit behang komt op de muur naast de trap, tegenover de voordeur. Een mooie binnenkomer dus! 
De kleuren in de hal zijn hierop aangepast en ook is er volop opbergruimte gecreëerd met dichte deuren. Diverse (ronde) spiegels geven optisch meer ruimte in de smalle hal en de deur naar de kamer wordt een wit glazen deur voor meer lichtinval. De plafondlamp (slechts één lichtpunt in de lange hal) wordt vervangen door een railsysteem met spotjes, zodat er voldoende licht is, maar het wel gezellig is. De trap wordt voorzien van lichtbeige 'wolkige' overzettreden. 
Zelfs een kleine ruimte kan met wat aanpassingen een echt warm welkom en een goede binnenkomer zijn!

kleur- en interieuradvies 2-onder-1-kap woning

De opdracht:

 

Voor een leuk stel in een 2-onder-1-kap woning heb ik dit kleur- en interieuradvies gemaakt.
De inrichting was toe aan een opfrisbeurt en aan harmonie en gezelligheid. Ze hadden een relatief nieuwe eethoek met erg goed zittende stoelen. De stoelen hebben de kleuren fuchsiaroze, appelgroen en petrolblauw. Ook hoorden de kleuren oranje en blauw tot favoriet van de bewoners. De stenenverzameling die meegenomen was van de diverse vakanties, moest ook weer een plekje krijgen.
Een kleurrijk geheel waardoor ik heb gekozen voor de aardse warme tinten Histor Compromis (S2005-Y80R) en  Histor Klei (S5005-Y50R) voor de wanden, zodat deze in goede harmonie samen gaan met de kleurrijke eetkamerstoelen. Voor het kleed in het voorste deel van de kamer heb ik gekozen voor een zacht-oranje kleed met 'spikkeltjes' wit, groen, roze, blauw en zwart er in. De hoekbank en de rest van de meubels zijn rustig van kleur gehouden. Al met al is het een prachtige combinatie!

moodboard en interieurplan voor woonkamer

De opdracht:

Voor een prachtige woning, waarvan de inrichting aan vervanging toe was, heb ik dit moodboard gemaakt. Ook heb ik voor de bewoners twee kleuren voor de wanden uitgekozen, die op de wanden van de hele benedenverdieping zijn gebruikt. Deze passen ook perfect bij de nieuwe keuken in zwart-wit en bij de bestaande houten vloer.   
Voor de indeling heb ik gekozen voor een modulaire bank in een lichte kleur, met een deel van de bank richting de TV en een deel met zicht op de tuin. 

 

verbouwing open haard - deel 2

De uitdaging:

Eerder in deze portfolio is een reportage gemaakt van de vervanging van de ombouw van de open haard, nu was het tijd voor de houtkachel zelf. Misschien niet echt een uitdaging qua uiterlijk, maar wel een hele verbetering! En eerlijk is eerlijk, de kachel zelf is een stuk strakker dan de vorige! De ombouw is hetzelfde gebleven, maar er is een nieuwe houtkachel geplaatst in de bestaande schouw. Ook is er een pijp in de bestaande schoorsteen geplaatst, wat een stuk milieuvriendelijker is voor de verbranding van het hout die de schone Groninger lucht weer in gaat.

 

Het resultaat:

 

De houtkachel was zeker wel 30 jaar oud en gaf weinig warmte af in de woonkamer. Daarnaast moesten de ruitjes erg vaak worden gereinigd om de vlammen te kunnen zien. Tijd voor vernieuwing!
Wat je mooi vindt, is natuurlijk een kwestie van smaak. In dit geval is er gekozen voor een Dik Geurts houtkachel. En een prettige samenwerking is zeker gevonden bij Strating Open Haarden in Eelde. Echte vakmensen; van de mensen in de showroom tot en met de mensen die de mensen die kachel geplaatst hebben! Ze komen hun afspraken na,  leveren vakwerk en laten de boel netjes achter! 

moodboard bij kleur- en interieuradvies

Moodboard

  

Dit moodboard maakt deel uit van een interieuradvies. Aan de hand van de wensen van mijn klanten, maak ik een interieuradvies. Allereerst krijg je een moodboard, wat ik voor je maak aan de hand van jouw wensen en smaak.
Vervolgens maak ik een 3D-tekening, ik geef advies voor kleur op de wanden, een indelingsplan hoe je meubels het beste tot hun recht komen en we kijken samen wat je wilt behouden aan spullen. Ik hou ervan oud met nieuw te combineren. Want jouw 'oude' spullen hebben vaak karakter, betekenis en herinneringen. Die implementeer ik uiteraard ook in het plan. Ook voeg ik een shoppinglist toe van de nieuwe items in verschillende prijsklassen. Een lichtplan ontbreekt niet, evenals een groenplan (welke planten waar).

Dit vertaalt zich naar een mooi samengebonden mapje in A3-formaat met duidelijke omschrijvingen, tekeningen, foto's en voorbeelden, zodat je na afloop altijd weer kunt nalezen hoe je dit kunt realiseren. 

Wil jij ook zo'n mooi adviesplan? Informeer naar de mogelijkheden!

inrichtingsadvies masterbedroom

De uitdaging: 

 Een lastig in te richten slaapkamer met hele schuine wanden en een heel hoge nok (niet echt een plafond te noemen). Ontzettend sfeervol, met prachtige balken en sfeervolle ramen en een geweldig uitzicht op de tuin. Maar hoe kun je hier voldoende kastruimte creëren, zonder afbreuk te doen aan de balken en schuine wanden?

 

Het resultaat:

De schuine wanden (links en rechts van het bed) zijn niet geschikt om kasten te plaatsen. Daarom het bed midden in de ruimte geplaatst, met een mooi uitzicht vanuit het bed op de tuin.  Een enorme kastenwand geplaatst om de kamerdeur heen, van vloer tot in de nok over de hele breedte van de kamer. Direct achter het bed ook een kastenwand, maar slechts 1.20 hoog. Op die kastenwand een hele rij grasachtige planten (dezelfde soort). De lage kast achter het bed zorgt dat de kamer ruimtelijk en open blijft, maar geeft ook een afscheiding aan het bed en een goede achterwand voor het bed. Ook is de hoge kastenwand tot in de nok nog zichtbaar vanuit de andere kant van de kamer.

De kastdeuren zijn van grenen, wat een licht effect geeft en heel mooi combineert met het blauw en groen.

 

kleur- en meubeladvies

De uitdaging:

 Van een heel leuk stel bij mij in de buurt, kreeg ik een mailtje dat ze toe waren aan een beetje vernieuwing in hun interieur. Ze kwamen er echter niet helemaal uit qua kleurkeuze en meubelkeuze. Ik maakte een vrijblijvende afspraak om langs te komen en ik zag inderdaad dat het wit op de muren nogal 'schril' oogde i.c.m. de donkere vloer. Verder was er best veel kleur in de woonkamer; een paarse stoel in de erker, rode gordijnen bij de eethoek, een okergeel vloerkleed, een oranje/rood schilderij en diverse kleuren stoelen om de eettafel heen. 

 

Het resultaat:

 Om alle kleuren in het interieur samen te brengen hebben we gekozen voor de kleur Compromis van Histor (S2005-Y80R). Deze is neutraal en is een ware kameleon! Hij past zich aan bij alle kleuren om zich heen en geeft rust en zachtheid in het interieur. Op deze manier is alles met elkaar verbonden en geeft het geheel een goede harmonie.

 

Daarnaast zijn er prachtige klassiekers toegevoegd, waaronder my favorite: de stoel Pastoe FM06!

Verder een nieuw vloerkleed in de zithoek die iets meer rust geeft en een prachtig dressoir (ook van Pastoe) bij de eettafel. Ook de eettafel is een slag gedraaid; zicht op de mooie tuin en het oogt ruimtelijker. 

 

De bewoners zijn erg blij met het resultaat en als zij blij zijn, ben ik dat ook!

 

tiny house

De uitdaging:

 Ik werd benaderd om een 3D-tekening te maken; een Tiny House in een zeecontainer. Een leuke opdracht; een zeecontainer van 7 meter diep, 2,50 breed en en een hoogte van 2.70m. Een vloeroppervlak waar alles in moet: eten, slapen, relaxen, opbergruimte en badkamertje. En o ja, ook nog een zitje buiten! Echt Tiny dus!

Het is gelukt en het was een erg leuke opdracht! Passen en meten!

 

Het resultaat:

  Op verzoek van de opdrachtgever heb ik 2 modellen gemaakt; één met een hoogslaper en één met een traditioneel bed. 

 

2-onder-1-kap-woning

De uitdaging:

 De bewoners hebben een prachtig huis, maar kregen er geen sfeer en warmte in. Een woonkamer met open keuken van een mooie ruime twee-onder-een-kapwoning. Een gegeven waar ik rekening mee moest houden was een net nieuwe blauw/grijze 2- en 3-zitsbank, een nieuwe grijze tegelvloer en een dekenkist die in het geheel opgenomen moest worden, zonder dat deze teveel plek in zou nemen.

 

Het resultaat:

Het moodboard wat ik heb gemaakt, is links bovenin te zien. De andere foto's geven het resultaat weer. Als goede tegenhanger van de koele kleuren blauw/grijs van de bank en de vloer, heb ik gekozen voor een warme kleur voor de muren en vouwgordijnen. De kleur op de muren heet Spiced Honey. De vouwgordijnen zijn op maat gemaakt in dezelfde kleur. De kastenwand is op maat gemaakt en om het bestaande raam heen gebouwd. De bestaande dekenkist heeft dezelfde breedte als het raam, dus deze is opgenomen in het ontwerp van de kastenwand. De kastenwand is afgewerkt in de kleur wit in combinatie met gelakt multiplex. De indeling van de zithoek is iets anders geworden en is af te sluiten door de stoere, zwarte glasdeuren. De (standaard)deuren naar de trap, hal en voorraadkast zijn vervangen door schuifdeuren. Op die manier nemen ze minder ruimte in en is de tussenruimte mooi strak afgewerkt. 

Ook in de keuken, die hoogglans blauw is, hebben de muren dezelfde kleur Spiced Honey gekregen. Dit is een fantastische kleur die zich ontzettend goed aanpast en warmte brengt, daar waar nodig is!

 

 Zowel de bewoners als ik zijn erg blij met het resultaat!  

 

 


verbouwing open haard


De uitdaging:

Verbouw van een gedateerde open haard (linkse foto) met ombouw, met voldoende opbergruimte. Ook moest het theekastje van oma en het liefst nog een ander kastje met deurtjes een plekje krijgen.  En ook moet de tv verwerkt worden in de kast. 

 

Het resultaat:

De middelste foto is genomen tijdens de verbouwing; de rechter foto geeft het resultaat weer.

Links van de open haard is de kast dieper, daarin zijn de twee kastjes verwerkt waaronder het theekastje. Rechts van de open haard is de tv geïntegreerd in de kast. Zoals te zien is, is de kast daar ondieper. Leuk detail: voor de kast zijn vloerdelen vanuit het huis gebruikt (ca. 90 jaar oud!). Duurzaam, origineel en sfeervol!


1-persoons studio

De uitdaging:

In een ruimte van 16 m2 voor een studente een moet alles gebeuren; eten, slapen en relaxen. Dit was zeker een uitdaging, want 3 functies in zo'n kleine ruimte, is bijna niet te doen! 

Het resultaat:

Ik heb een podium bedacht van underlayment (een materiaal waar ik zelf heel dol op ben) met een relaxdeel en daaronder een bed op wielen, dat als een lade uitgeschoven kan worden. De treden aan de zijkant van het podium dienen als bankje voor de eettafel. Dit is nog eens een efficiënt gebruik van de ruimte!